dinsdag 28 november 2017

De Serie

Nu de veiling weer loopt, begint er zich een Serie binnen De Serie te vormen.
Let even op, getoond in volgorde van veiling.


De Serie ontstond uit de drang om lekkere grote platen te kunnen tekenen waarvoor in de stripverhalen niet altijd plaats was. Maar die wel naadloos in de bestaande verhaallijnen moesten passen. Tot nu toe verschenen er zes reeksen van vier, totaal dus 24 platen. Die zijn hier gebundeld in de uitverkochte eerste bewaarmap.
Die drang om even tussendoor een lekker grote tekening te maken leidde tot een heel mooie dedicatie op het eerste omslagvel.

Najaar 2014. Kavel 016. Opbrengst 551,00 euro.


Ik teken graag groot en daarom begon ik in een tijd dat het maar mondjesmaat mogelijk was grotere platen te publiceren met "de Serie". Dat is een serie tekeningen die in de serie Franka zouden kunnen staan maar er net niet in staan: le Serie hors serie. Oplage 975 ex.
Er zijn er tot nu toe thema-gewijs zes verschenen: Tegenspeelsters – Kostuums – Voertuigen - Amerikaanse auto's - Steden en Stranden. Te verzamelen in een mooie map.
Hier deze hele set, met een zeer fraai gelukte, al zeg ik het zelf, dedicatie op het openingsvel van de eerste reeks. 24 full color illustraties met tekst, 6 vignetten, 24 bewaarenveloppen, omslagmap.
Formaat illustraties 30x 40 cm. Dedicatie. Genummerd en gesigneerd.

Voorjaar 2015. Kavel 099. Opbrengst 500,00 euro.


Een prachtige grote kleurtekening bij dit boek! een gederailleerde maar toch lekker los geschilderde Franka op het schutvel van de eerste serie van De Serie. De tekening is 38 cm hoog, inktlijn en waterverf, gesigneerd.

De Serie is een reeks grote illustraties die in de Frankareeks zouden kunnen staan. Ik teken graag groot en dit is een manier om die groot opgezette illustraties te maken. Er zijn nu zes series van vier platen over de volgende Franka-onderwerpen: Tegenspeelsters, Kostuums, Voertuigen , Amerikaanse Auto's uit de 50er jaren, Steden en Stranden. De Serie kan opgeborgen worden in een bewaarmap, daarom worden bij elke serie vier plastic hoezen bijgeleverd.
Elke serie telt ook nog een titelblad met exclusief vignet en een schutblad waarop Franka die steeds verder het gebied buiten de kaders verkent.

Deze set bestaat dus uit een complete serie van een map met zes series (van vier illustratie, schutblad, titelblad en hoezen). Op het eerste schutblad dus de prachtige tekening! Map 34 bij 42 cm. Genummerd en gesigneerd.

Voorjaar 2016. Kavel 003. Opbrengst 260,00 euro.


De Serie is een serie tekeningen die in de Franka-serie zouden kunnen staan, maar die als grote plaat in de albums geen plaats kunnen krijgen. Het is dus een manier om grote platen te kunnen tekenen, wat ik graag doe.Er zijn zes series verschenen, met elk vier platen, dus 24 platen in totaal, plus zes aankondigingsplaten, 30 mooie tekeningen, getekend voor de pure lol van lekker groot bezig zijn. Hier dus als extra tekening een 31e grote plaat, op het titelblad van de eerste Serie. Franka on the Beach.

Voorjaar 2017. Kavel 001. Opbrengst 350,00 euro.


Ik teken graag grote platen. Dat was destijds niet zo vaak mogelijk en daarom begon ik De Serie: een reeks grote illustraties die in de Franka-verhalen gestaan zouden kunnen hebben. De naam wijst op het idee van "een serie binnen de Franka-serie". Er zijn zes reeksen van vier platen verschenen. Die kunnen verzameld worden in één band.
In dit kavel dus een map met alle zes series van vier , met per serie een voorblad. dus 36 illustraties totaal.
Hier, op het titelblad van de eerste Serie een mooie dedicatie: een vrolijk geschilderde Franka op een tropisch strand.

Najaar 2017. Kavel 001. Opbrengst onbekend. Kavel loopt nog.


Als de succesvolle winnaars van deze kavels nu even een betere scan leveren (ze zijn welkom!).
Dan maken we van deze serie een Zeer Aparte Serie!

Bob Dylan:
I was thinking of a series of dreams
Where nothing comes up to the top